Dalglish už nepovedie Škrtela v FC Liverpool: "Som sklamaný"

16.05.2012 Celý región

Liverpool 16. mája (TASR) - Kenny Dalglish už nie je trénerom anglického futbalového klubu FC Liverpool. Majitelia klubu Tom Werner a John W Henry s ním rozviazali kontrakt po osobnom rozhovore v Bostone.

Bývalý škótsky reprezentant v tejto sezóne priviedol "The Reds" k zisku Ligového pohára (Carling Cup) a súčasne k miestenke v Európskej lige 2012/2013, a napokon aj k finálovej účasti v Anglickom pohári (FA Cup). V Premier League však tím, v ktorom pôsobí aj slovenský stopér Martin Škrtel, obsadili až ôsme miesto. "Výsledky v Premier League boli pre nás sklamaním a veríme, že ak chceme ďalej napredovať musíme urobiť zmenu," povedal predseda klubu z Anfield Road Werner, ktorý je súčasne aj spolumajiteľom bejzbalového tímu Boston Red Sox. "

Dalglish prišiel do Liverpoolu druhýkrát vo svojej trénerskej kariére v januári 2011, keď na lavičke vystriedal terajšieho trénera anglickej reprezentácie Roya Hodgsona. Pôvodne mal zmluvu len dokonca ročníka, ale v lete 2011 predĺžil kontrakt na ďalšie tri roky. V minulosti pôsobil ako tréner v Blackburne Rovers, Newcastli United a Celticu Glasgow. Jeho prvá trénerská anabáza v Liverpoole sa týka obdobia rokov 1985 - 1991, pričom v roku 1990 doviedol "The Reds" k 18. anglickému titulu.

"Samozrejme som sklamaný, že opúšťam taký futbalový klub. Všetko, čo môžem povedať je to, že to bola záležitosť majiteľov klubu, ktorých želanie rešpektujem," poznamenal 61-ročný Dalglish, niekdajší kanonier Celticu Glasgow. "Už pri návrate do klubu som povedal, že je to pre mňa veľká česť a vždy sa budem snažiť pomôcť tomuto klubu. V tomto smere sa nič nemení."

Podľa britských médií figurujú medzi hlavnými kandidátmi na uvoľnený post tréner Wiganu Athletic Roberto Martinez a bývalý kouč FC Rafa Benitez, ktorý v roku 2005 triumfoval s Liverpoolom v Lige majstrov.

Informovala agentúra Reuters a AP.
 

Vyberte región